Hannah van Houwelingen

Coaching en begelelding bij individuele processen, relationale, gezins- en werksituaties

‘Het leven van de mens is wat zijn gedachten ervan maken.’
Marcus Aurelius.Hoe ga je om met het mechanisme ‘denken’

Hoe denken wij over onszelf of de ander, over onze situatie of die van de ander?
Waar komt al ons gepieker vandaan, die maalstroom van gedachten, onze verhalen, angsten, meningen, oordelen en overtuigingen?
Gedachten hebben grote invloed op hoe wij ons leven ervaren.
Je ideeën over jezelf creeëren omstandigheden die daarmee overeenkomen; het kan je leven aardig beinvloeden en het kost enorm veel energie.

Veel trainingen zijn gebaseerd op verandering, van ‘hoe het is’ naar ‘hoe het zou moeten zijn’; vooral anders leren denken, met name positiever.
Maar… hoe ziet dat anders denken er dan uit? Zijn we dat vervolgens ook niet aan het bedenken?!

Mijn manier van begeleiden is er op gericht, inzicht te krijgen in wat het fenomeen ‘denken’ eigenlijk is en wat het met ons doet. En de mate waarin wij ons met gedachten identificeren.
Reflectie hierop kan een wereld van verschil maken.

Gedachten zijn energieen die komen en gaan als voorbij trekkende wolken; je hoeft er uiteindelijk niets mee te doen. Hoe meer je in staat bent gedachten waar te nemen, alle ins en outs daarvan kan doorzien, hoe transparanter gedachten worden.
Naarmate dit besef zich ontwikkelt, zullen gedachten minder aan je kleven en je leven bepalen. Je kan je meer gaan richten op de kalmte en de rust in jezelf. Verborgen talenten kunnen zich openbaren, je kan je krachtiger, vrijer en autonomer gaan voelen.

Wanneer dit je aanspreekt, neem dan contact op.